Påvirk dig selv til at bevæge dig mere med en skridttæller

Det er alment kendt, at det er godt at røre sig i dagligdagen. På den måde holder man sig sund og rask, og gør man det ordentligt, kan man også tabe vægt på en sund måde. Der er dog forskel på, hvor meget man ønsker at bevæge sig. Nogle vil gerne besøge fitnesscenteret flere gange om ugen eller tage en tur på cyklen i skoven.  

Ander derimod vil måske bare gerne kunne mærke, at de får bevæget sig i dagligdagen. Og faktisk bevæger vi os jo ganske meget i dagligdagen, uden at vi tænker over det. Vi bevæger os rundt omkring i hjemmet, fra hjemmet og til arbejdet og så videre. Nogle gør det dog mere end andre, og hvis man eksempelvis har en bil og et kontorjob, kan det godt være svært at få rørt sig nok.  

Men der findes metoder, hvorpå man kan måle, om man får rørt sig nok. Hvis man så finder ud af, at det gør man ikke helt, så kan man også få motiveret sig selv til at få rørt sig mere i dagligdagen. En af de metoder, man kan bruge til at påvirke sig selv på, er ved at bruge en skridttæller. Det kan du læse meget mere om herunder.  

En skridttæller holder dig i gang 

Der findes forskellige former for skridttællere, der alle har et forskelligt antal af egenskaber, der kan give dig information i dagligdagen. De kan dog alle den ene funktion, som man jo gerne vil have: Den kan tæller, hvor mange skridt du tager om dagen. Det kan være en smart måde at påvirke sig selv til at bevæge sig mere i hverdagen. Eksempelvis har Sundhedsstyrelsen udsendt en anbefaling om, at man bør gå mindst 10.000 skridt om dagen.  

Finder du ud af efter en dag med skridttæller, at du måske kun går 6000 skridt om dagen, så kan du tænke over at øge dine skridt i løbet af dagligdagen. Det kan være ved at tage trappen i stedet for elevatoren, eller det kan være ved at tage en gåtur til supermarkedet engang i mellem i stedet for bilen.  

Forskellige typer af skridttællere 

Som nævnt findes der flere forskellige varianter af skridttællere. Der findes de helt simple, som man spænder om håndleddet som et ur, der så tæller dine skridt i løbet af dagen. Der findes også guides forskellige steder på nettet, der kan fortælle dig om, hvordan du eksempelvis bærer skridttælleren på den mest effektive måde i hverdagen.  

Skridttællere findes desuden også som en app på telefonen, som man også kan hente ned i forskellige typer. Grunden til, at der findes forskellige tællere, er, at nogle af dem er mere avancerede og har flere funktioner, en de andre har. 

Nogle af dem kan også holde styr på andre sundhedskriterier, som eksempelvis hvor meget søvn du får hver nat. Det skal også lige nævnet, at skridttællere ikke er 100 % nøjagtige, men det er tæt på.

Add a Comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *